Tuesday, September 4, 2007

Lite vilse

Sitä tuntee vielä olevansa jossain ihmemaassa. Ei semmosessa piparkakuista ja berliininmunkin kuorrutuksesta tehdyssä vaan semmosessa, missä tapahtuu odottamattomia tai muuten vaan Liperin likan ymmärryksen ylittäviä asioita. Havainnollistan asiaa kahden esimerkin avulla:

Maanantaina 3. päivä syyskuuta yliopiston "suunnistusjaosto" LitHe Vilse järjesti vuotuisen värväystapahtuman, nimeltään Upptakt. Samalla kilpailtiin sprintin seuranmestaruudesta - pääpalkintona luontevasti ilmainen jäsenyys. Sinällään ihan normaalia. Paikalla oli noin sata henkeä. Epänormaalia. Tuloslistoilta puuttuvat peesarit eli juoksijat, joiden mielestä on kivaa juosta suunnistajan kantapäillä painostamassa.

Toinen kummallinen seikka on se, että monet nuoret naiset kulkee ilman housuja tai hametta tai muuta tavanomaista alavartalon asustetta. Mustat legginsit ja pyllyn peittävä riepu on yllättävän yleinen yhdistelmä, jonka suosio ei ole laantunut kelien kylmetessä. Ihan kun jotain olisi unohtunut. Toisaalta kun miettii sauvakävelyn suosiota Suomessa, on joutavanpäiväinen päivittely häpeilevien konservatiivien hommaa - eipähän likaannu lahkeet.

No comments: