Monday, October 1, 2007

Kekkerit

Suurin odotuksin suuntasimme Romukopan keulan kohti Linköpingin opiskelijalähiötä ja siellä odottavaa suunnistusjuhlaa. Pienen arpomisen jälkeen löysimme suunnistuslahkon kokoontumispaikan, joka oli (ja on) maalattu maahan violetti-keltaisena rastilippuna LiTHe VIlsen värejä kunnioittaen. Kun mankka alkoi soittaa jo edellisvuoden NSM:tä tuttua kappaletta, niin olimme sopivasti virittyneet kohtaamaan suunnistukselliset haasteet.

Ja haasteita riitti. Kisa käytiin parisuunnistuksena siten, että parin toisella osapuolella oli kartassa parilliset rastit ja toisella parittomat. Touhun vaikeuttamiseksi kartat oli kuitenkin teipattu kiinni kilpailijan selkään, joten kartanluku onnnistui vain parin ollessa pysähdyksissä ja toisen kääntäessä selän kaverilleen. Kartanluvun jälkeen piti sitten edetä muistin varassa niin pitkään kuin mahdollista. Itse sain parikseni tytön, jonka lenkkimaastossa kisa käytiin. Niinpä hän selvisi aina yhdellä vilkaisulla omista rastiväleistään, itse kun jouduin pysäyttämään parivaljakkomme aina 50 metrin välein kartan katsomista varten.

Kun olimme selvittäneet edellä mainitun osion, alkoi seuraava vaihe jossa rastilla oli aina kysymys ja kolme vastausvaihtoehtoa. Jokaiselle vaihtoehdolle oli kartalla oma rasti, mutta vain oikeaa vastausta vastaavan rastin luota löytyi kysymys seuraavaa rastiväliä varten. Koska kysymysten aiheet keskittyivät vahvasti LiTHe Vilseen ja sen suunnistajiin, ei allekirjoittaneesta ollut juuri apua vastausvaihtoehtojen arpomisessa. Monen vuoden kokemuksella parini onneksi tiesi oikeat vastaukset ennenkuin itse olin ehtinyt edes suomentaa kysymyksen ensimmäistä sanaa. Niinpä selvitimme toisenkin osion melko sujuvasti, ainoastaan kerran juoksimme vähän sivuun. "Lite vilse", totesin.

Suunnistuksen jälkeen oli varattu sauna Bastuvikenistä, jossa ruotsalaiset joutuivat taipumaan löylykisassa suomalaiselle sisulle. Ilta jatkui pizzojen ja palkintojenjaon merkeissä, ja yön pimeyden laskeuduttua siirryimme paikalliseen yökerhoon, Herrgårdeniin. Norrköpingin osasto lähti kuitenkin hyvissä ajoin kotiin, kun myöhäisimmät kukkujat kirjoittelivat jatkokekkereistä Vilsen nettisivuille vielä aamuviiden jälkeen.

4 comments:

Pyöräilykypärä said...

'myöhäisimmät kukkujat kirjoittelivat jatkokekkereistä Vilsen nettisivuille vielä aamuviiden jälkeen.
lähettänyt Hannu & Marika klo 23:28 1.10.2007'

Ei ole näköjään ihan virka-aikaan teidänkään artikkeleitanne laadittu. Teinä kiinnittäisin huomiota säännöllisen ja terveyttä edistävän vuorokausirytmin ylläpitoon. Aamun virkku, illan torkku, se tapa talon pitää. Turvallisuus ennen kaikkea!

sombrero said...

Kiitos taas teille blogin kirjoittajille! Viimeisimmästä tekstistänne välittyy selkeästi suuren urheilujuhlan tuntu, joskin myös "syntinen" opiskelijaelämä. Myönnän pienen huolestuneisuuden painavan mieltäni, mutta en suinkaan tahdo liittyä joidenkin blogianne kommentoivien henkilöiden "saarnausrintamaan".

En muuten malta olla kokeilematta ruotsalaista parisuunnistusta. Kiitettävän yksityiskohtaisten kuvaustenne perusteella radan tekeminen oli helppoa. Sen sijaan kysymysten kääntäminen ruotsiksi vei aikaa, peräti 7 tuntia! Huomenna vien lähikaupan ilmoitustaululle lapun, jossa etsin suunnistus- ja ruotsinkielentaitoisia koehenkilöitä. Saa nähdä kuinka käy!

Pyöräilykypärä said...

Hola Sombrero,
Mielenkiintoinen idea. Mikäli tarvitset lisää koekaniineja, niin sirkuksemme taikuri voisi vetäistä hatusta muutaman. Kieli- ja suunnistustaidosta ei ole takeita, mutta juoksuvauhtia uskoisin löytyvän.

Hikinauha said...

Tänään lähikaupassa aamiaismunia ostaessani silmiini osui ilmoitus. Osaisittekohan auttaa sen suomentamisessa?

"Hej! Du såm är interesting av sveriges par-orienteringar! Kom å prova det med mej! Jag söker en testkanin (såm är en människa) såm kan orientera å läsa cartan i min ryggen å även fårstå denna annons! Jag är vacker, spansk å du kan lita på mej (å min rygg). Jag springer bra. Ha det bra. Ö: Sombrero."