Tuesday, October 9, 2007

Pullapäivä kerran vuodessa?

Vaahtoisten kookospalleroiden maassa vietettiin viime torstaina kahdeksatta kertaa kanelipullan päivää. Kuuleman mukaan leipomoilla on tapana jakaa näitä kierreherkkuja jopa ilmaiseksi. Tähän mennessä en olekaan nähnyt kenenkään ostavan niitä. Kanelipulla on korvapuusti kyljellään tai korvapuusti on kanelipulla päällään. Tutkailtuani Ahvenanmaan mediaa, huomasin heidän viettävän samaa riemujuhlaa - ruotsalaismallisin pullin! Onko Suomi niin paha isäntämaa, ettei edes pullan kiertosuuntaa haluta omaksua? Korvapuustien pyörittyä päässä useamman päivää tein vesipullosta kaulimen ja sotkin peukalot jauhoon. Vaikka pullapäivä meni jo.

3 comments:

Turbaani said...

Luulen, että olen päässyt osalliseksi ruotsalaisesta väärinpäin kieritetystä "pullasta" - nimittäin kansallisylpeydestänsä Volvosta, jonka pyörät ovat joko pullamaisen lötköt tai muuten vain väärään suuntaan paikoilleen kieritetyt. Joka tapauksessa se pannahinen ei lähde käyntiin! Tämä oli varmaan niitä päiviä, jolloin ei olisi kannattanut nousta vuoteesta. Pulla-auton takia en päässyt ystäväni juhliin, joita olin odottanut koko viikon. Kun vielä kaatosateessa seisoessani kodin ovi oli juuttunut kiinni ja yhteys ulkomaailmaan kadonnut toimimattoman internetin takia, olisin ollut enemmän kuin iloinen, jos joku olisi lykännyt käteeni ilmaisen kanelipullan. Vaikka se olisi maannut kyljellään ja kierteet väärään suuntaan!

Pyöräilykypärä said...

Hesarin tänään julkaisema ylinopeustutkimus kyllä tukee Hikinauhan havaitsemaa Volvojen pullapyöräisyyttä, sillä ruotsalaisihme löytyi vasta listan häntäpäästä. Kun lähes 13% Toyota-kuskeista kaahasi, niin vain 7.6% Volvoista ylsi rajoitusta suurempaan matkanopeuteen. Tuskin kanelikierteet sen kovempaa kyytiä kestäisivätkään. Allekirjoittanut tosin epäilee, että kyseessä voi olla myös otantaharha tai kohderyhmävinoutuma, sillä perinteisen käsityksen mukaanhan Volvolla ajelevat vain riskejä kaihtavat perheelliset. Turvallisuus ennen kaikkea!

Pyöräilykypärä said...

Pahoittelut, Turbaani. Tarkoitin toki TEIDÄN VOLVOANNE enkä Hikinauhan.