Wednesday, December 5, 2007

Jauhepostia

Tänään se sitten saapui, ruokasooda nimittäin. Maatuskamaisen moneen pakkaukseen kääritty Pirkka-ruokasooda läpäisi kaikki jauhekirjetarkastukset ja pääsemme aloittamaan pipareiden leipomisen viimeistään huomenna. Koska sooda tuli tänne noin kätevästi, täytyy esittää kaino toive että Pösön talvirenkaat ilmestyisivät Tunnbindaregatanille samalla tavalla. Meinaa välillä olla vähän liukasta noilla kesärenkailla :-)

Ruoka-avun lähettäjästä meillä ei ole tietoa. Kuten viereisessä kuvassa näkyy, oli osoite tulostettu kirjekuoreen ja lähettäjäksi merkitty Sädekehä, joka on uusimpien huhujen mukaan läheistä sukua Sombrerolle, Pyöräilykypärälle, Hikinauhalle ja Silinterille, jotka kaikki ovat viihdyttäneet ainakin blogin kirjoittajia mielikuvituksellisilla kommenteillaan. Sädekehän henkilöllisyyden selvittämiseksi lähetimme kirjekuoren edelleen poliisille tutkittavaksi, mutta he eivät onnistuneet löytämään yhtäkään sormenjälkeä sillä ammattitaitoisimmat poliisit ovat sidottuna vastikää sattuneen Olof Palmen murhan tutkimuksiin.

Eilen olimme taas Night Extremessä, joka suunnistettiin tällä kertaa Finspångissa. Maasto oli hieno ja hajontaakin oli normaaleista suunnistusharjoituksista poiketen. Kylmässä säässä mieltä lämmitti niin kuuma mehu kuin hyvin sujunut suunnistus. Tänään puolestaan hamstrasimme ruokaa paikallisesta marketista itsenäisyyspäivää silmällä pitäen, vaikka kauppojen sunnuntaiaukioloon tottuneet länsinaapurit pitävät ruokakaupat kuulemma huomennakin normaalisti auki.

Illalla täytynee taas katsoa Karjalan kunnailla -sarjaa Yle Areenasta. Muuten leppoisassa sarjassa silmään pistää pieni epäloogisuus: ensimmäisessä jaksossa Hanna (Laura Birn) ensin juoksi Kontiolahdelta Selkielle ja takaisin (26 km suunta), sitten iltapäivällä käveli saman matkan. Hyvässä kunnossa täytyy Hannan olla, koska illalla hän meni kävellen vielä Kolille (40 km). Pitänee tässä itsekin alkaa harjoittelemaan!

Hanski

No comments: